Sauna - najlepšia aktivita vo voľnom čase, ako sa zbaviť zlej nálady a psychickej únavy. Čas strávený v saune prispieva k lepšej činnosti srdca a ciev, dych sa stáva intenzívnejší a mizne podráždenosť a emocionálne napätie. Nič nie je lepšie, ako spojenie dobrej sauny, kvalitných prírodných textílií a chvíľka relaxu pri šálke čaju.

Základné vybavenie pre príjemný pobyt v saune je určite kilt (tzv zásterka) do sauny, čiapka alebo klobúk do sauny a na nohy príjemné ľanové papuče.  Pri pobyte v saune je dobré použiť na prekrvenie pokožky saunový med, saunový peeling alebo soľ do sauny. Po proces saunovania by sa každý mal osprchovať, umyť mydlom alebo sprchovým gélom, osušiť sa kvalitným ľanovým uterákom. Následne sa zabaliť do župana a zrelaxovať pri šálke čaju. 

K dokonalému saunovaniu patria aj rôzne pomôcky, ktoré vám spríjemnia saunovanie – masážna hubka, masážna rukavica alebo masážny pás.

Milovníci domáceho saunovania si môžu vybrať rôzne vône, esencie do sauny, vedrá a lopatky. 

Ak nemáte chuť a čas vyberať zo širokej ponuky výrobkov, nevadí. Pripravili sme pre vás výhodné saunové sety.

Parná sauna vám prinesie množstvo benefitov pre zdravie aj krásu

Parná sauna je občas na prvý pohľad na nerozoznanie od fínskej sauny, no medzi týmito dvoma druhmi sáun je viacero rozdielov. Čo je to teda tá parná sauna? Čítajte ďalej.

Read more
304 views

Vydymovanie na zlepšenie vašej pohody

V posledných rokoch rastie záujem o alternatívne postupy na relaxáciu a odbúranie stresu. Jedným takýmto spôsobom je aromaterapia, ktorá zahŕňa použitie aromatických rastlinných extraktov na podporu fyzickej a duševnej pohody. Aj keď sa aromaterapia bežne spája s esenciálnymi olejmi a difuzérmi, možno ju kombinovať aj s inou relaxačnou aktivitou: vydymovaním.

Read more
1389 views

Deti a sauna: Áno alebo nie?

Saunovanie patrí vo Fínsku medzi voľnočasové aktivity pre celú rodinu. Rovnako sa nemusíte báť zaviesť si takúto tradíciu ani vo svojej rodine. Neexistujú žiadne vedecké dôkazy, ktoré by označili saunovanie detí za škodlivé, skôr naopak. Je ale, samozrejme, potrebné dodržiavať viacero bezpečnostných pravidiel.

Read more
2170 views

Evei - váš sprievodca svetom relaxu a oddychu

Dnes vám povieme viac o nás a priblížime vám, kto a čo sa skrýva za Evei.

Read more
1462 views

Tip na výlet: 2 lesné sauny na Slovensku, ktoré by mal navštíviť každý milovník saunovania

Nie každý si môže povedať, že zažil unikátne saunovanie v lesnej saune. A čo vy? Skúšali ste už verejnú saunu v lese? Prinášame vám tip na 2 miesta na Slovensku, kde si môžete dopriať tento zážitok.

Read more
2803 views

Infrasauna – jednoduché riešenie pre domáce saunovanie

V infrasaune dochádza k prehriatiu vďaka tepelnej energii z infračerveného žiariča. Zároveň sa prehrieva nielen povrch tela, ale preniká do hĺbky tkaniva. To vedie k rýchlejšiemu prehriatiu požadovaných častí tela. 

Read more
3003 views

Masážny valec s pohánkou - všestranný pomocník na viacero spôsobov

Cvičíte, navštevujete pravidelne saunu alebo ste milovníkom turistiky? V tom prípade by vám nemala chýbať pomôcka s názvom masážny valec. Čo to je a prečo ho oceníte? 

Read more
1777 views

6 dôvodov, prečo navštevovať saunu aj v lete

Milujete saunovanie a aj napriek tomu si dávate od neho počas horúcich letných dní prestávku? V dnešnom článku vám prezradíme, prečo by ste saunovanie nemali vynechať ani v lete.

Read more
4312 views

Textil do sauny: Aj saunovanie má svoje módne trendy

Už aj v našich končinách je bežné stretnúť v saune ľudí s vtipnou čiapkou na hlave, či v elegantnom kilte. A nejde pritom len o akúsi módnu vychytávku. Omnoho dôležitejšou ich úlohou je ochrana.

Read more
1759 views

Saunové rituály prinášajú úplne nový zážitok zo saunovania

V spolupráci so sauna mastrom Marekom Honzom zo Saunalife sme pre vás pripravili článok o tom, čo je to zážitkové saunovanie, ktoré sa postupne udomácňuje aj u nás.

Read more
1525 views

Saunová aromaterapia: Buďte zdravší aj šťastnejší v každom veku

Spojenie sauny a rôznych vôní v sebe kombinuje prínosy saunovania a aromaterapie. Za pravidelný pobyt v aróma saune sa vám poďakuje nielen vaše telo, ale aj myseľ.

Read more
1201 views

Doplnky do sauny v hlavnej úlohe: Získajte v nich prehľad

Saunovanie si môžete spríjemniť vhodnými saunovými doplnkami, ktoré umocnia celkový pocit a zvýšia pohodu. Predstavme si niekoľko základných doplnkov do sauny a ich správne využitie.

Read more
1086 views
Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov