Cvičíte, navštevujete pravidelne saunu alebo ste milovníkom turistiky? V tom prípade by vám nemala chýbať pomôcka s názvom masážny valec. Čo to je a prečo ho oceníte? 

Čo je to masážny valec na jogu a do sauny

Masážne valce predstavujú obľúbenú pomôcku na cvičenie jogy, rehabilitáciu, relaxáciu aj posilňovanie svalov, masáž či podloženie tela počas rôznych wellness procedúr. 

Pre väčšinu športovcov sú masážne valce neodmysliteľnou súčasťou začiatku a konca tréningu. Či už teda ide o relax, alebo tréning, masážny valec bez problémov zvládne oboje. 

Ako vybrať masážny valec

Na trhu je dostupné veľké množstvo masážnych valcov, ktoré sa líšia použitým materiálom, veľkosťou, tvrdosťou či typom povrchu. Pri výbere vhodného masážneho valca si ako prvé odpovedajte na otázku na čo budete valec používať.

Penové a plastové valce nemajú možnosť individuálneho nastavenia tvrdosti, preto ak hľadáte masážny valec so širším spektrom využitia, odporúčame masážny valec s upraviteľným plnivom. 

Výhody masážneho valca s pohánkou 

Pohánkový masážny valec predstavuje výbornú alternatívu masážnych valcov s umelou výplňou. Skladá sa z troch častí: 1. vonkajší obal, 2. vnútorný obal, 3.výplň.

Vonkajší obal je vyrobený z tkaniny odolnej voči vlhkosti a pokrytý kvalitnou, priemyselne potlačenou grafikou. Farby a grafické prvky sa neboja umývania a dokonale si zachovávajú svoj jas počas celej doby používania. Všitý zips umožňuje sňať vnútorný poťah s výplňou a oprať vnútro. Vonkajší kryt valčeka je potrebné pred praním upevniť.

Vnútorná časť návleku na vankúš je vyrobená z úplne nepremokavej látky. Po procedúrach ju je možné vysušiť v naparovači.

Výplň valca tvorí prírodné plnivo - pohánkové šupky. Šupky z pohánky vďaka svojim jedinečným vlastnostiam a správnemu spracovaniu neabsorbujú vodu a neumožňujú hromadenie baktérií.

Masážny valec s pohánkovou výplňou je, na rozdiel od mnohých umelých alternatív, vždy zdravotne nezávadný. A to aj pri striedavom používaní viacerými osobami. 

Jeho tvrdosť je navyše možné jednoducho zmeniť. Stačí odobrať alebo naopak prisypať náplň. Jeden valček si tak ľahko prispôsobíte na rôzne využitie.  

Ako používať masážny valec s pohánkou

Pohánkový masážny valec ma všestranné použitie. Môžete ho využiť ako pomôcku na cvičenie, masáž, relax v saune aj vankúš na turistiku. 

Na jogu a rehabilitáciu

Masážny valec je nenahraditeľnou pomôckou pre milovníkov jogy aj fyzioterapeutov. Ide vôbec o jednu z najlepších pomôcok na uvoľnenie svalstva. Aj to je jeden z dôvodov, prečo naň nedajú dopustiť aj profesionálni športovci, ktorí masážny valec využívajú v rámci rozcvičky pred tréningom alebo v rámci strečingu po tréningu. 

Pravidelné cvičenie s masážnym valcom vám pomôže zlepšiť flexibilitu, zmierniť bolesť svalov a chrbta, uvoľniť svalové napätie, zmierniť celulitídu a navodiť pocit fyzickej aj psychickej relaxácie. 

Tvrdosť pohánkového masážneho valca si ľahko prispôsobíte odobratím/pridaním náplne, a tak s nim bez problémov odcvičíte akékoľvek cviky. Vyskúšajte si spestriť cvičenie jogy s pohánkovým masážnym valcom zelenej farby. Zelená farba upokojuje a pomôže vám maximálne upokojiť všetky zmysly. 

Vankúš do sauny

Pohánkové masážne valce, sú na rozdiel od tých syntetických, vhodné aj na použitie v saune. Valcový vankúšik je odolný voči účinkom rôznych produktov, ktoré sa používajú v saune aj voči vode. Navyše je ho možné prať priamo pod otvorenou vodou v sprche. Očistiť ho tak môžete rovno v saune. Vonkajší poťah môžete prať v práčke. 

Vankúš vám v saune pomôže udržať správnu polohu tela a cítiť sa príjemne. Uložiť ho môžete podľa potreby pod krk alebo kolená. Vďaka prvému spôsobu stabilizujete vrchnú časť chrbtice, druhý spôsob vám pomôže zrelaxovať spodnú časť chrbta.

Keďže je vankúš do sauny ľahko umývateľný, jeden vankúš môžu používať aj viaceré osoby. Stačí ho medzi použitiami umyť. Ako stvorený na použitie v saune je napríklad modrý pohánkový masážny valec

Spoločník na turistiku

Pohánkový masážny valec je jednoduchý na manipuláciu a premiestňovanie. Zobrať so sebou si ho preto môžete naozaj kdekoľvek. Vďaka jednoduchému čisteniu a antibakteriálnym vlastnostiam bude vhodným spoločníkom aj na potulkách v prírode. 

Pomôže vám pohodlne si oddýchnuť po náročnom výstupe, či do ružova sa vyspať pod holým nebom. Podobne, ako po použití v saune, ho následne stačí jednoducho opláchnuť a máte opäť čistý, hygienicky nezávadný masážny valec pripravený na ďalšie použitie. Príjemným spoločníkom na turistické potulky bude vzorovaný pohánkový masážny valec s vonkajším povrchom z odolného sublimovaného polyesteru. 

Na čo najčastejšie používate masážny valec vy? Pohánkový masážny valec na jogu ponúka všestranné využitie a svoje miesto si nájde u všetkých milovníkov zdravého a aktívneho životného štýlu. 

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.