Už aj v našich končinách je bežné stretnúť v saune ľudí s vtipnou čiapkou na hlave, či v elegantnom kilte. Mnoho ľudí však tieto pomôcky stále považuje len za akúsi módnu vychytávku. No to je len jedna z ich funkcií. Tá omnoho dôležitejšia, je ochrana.

Požičiavanie plachiet a uterákov je bežnou službou saunových centier. No čiapky do sauny a kilty stále nepatria medzi bežne dostupné príslušenstvo, aj keď záujem o ne medzi milovníkmi saunovania stále narastá.

Tieto pomôcky poskytujú návštevníkom sauny vyššiu ochranu a zároveň vedia umocniť celkový dojem zo saunovania alebo saunového rituálu. Klobúky do sauny a kilty tak môžu úplne zmeniť dojem z vašej sauny. Nižšie uvádzame potenciál klobúkov a kiltov.

Klobúk do sauny chráni aj dodá šmrnc či pobaví

Hlavnou úlohou klobúkov do sauny je ochrániť hlavu pred teplom z horúcej pary. Ďalší ich benefit, ochranu vlasov, ocenia najmä dámy. Vlasy sa totiž môžu vplyvom vysokých teplôt v saune mechanicky poškodiť a sú následne škaredo rozštiepené a neupraviteľné. Čím je vyššia teplota v saune, tým je ochrana vlasov dôležitejšia.

Klobúky sú vyrobené tak, aby izolovali teplo a pomáhali nositeľom vydržať v saune dlhšie, samozrejme, v súlade so zásadami správneho saunovania. Vďačia za to tepelnoizolačným vlastnostiam materiálu, z ktorého sú vyrobené. Všetky klobúky z našej ponuky sú vyrobené z vlny, bavlny alebo ľanu.

Klobúky zo 100 % vlny, prípadne zmesi vlny a polyesteru, majú pevný tvar a dlhú životnosť. Tieto klobúky sú na dotyk drsnejšie a tvrdšie, na hlave sú však príjemné a vzdušné. Ich nezanedbateľnou výhodou je vodeodolnosť. Špeciálnou kategóriou vlnených klobúkov sú klobúky do sauny vyrobené z plste.

Bavlnené klobúky sú v porovnaní s vlnenými mäkšie a na dotyk jemné. Klobúky do sauny vyrobené zo 100 % ľanu sú taktiež mäkké, jemné a majú vysokú odolnosť voči vode. Tie najlepšie vlastnosti bavlny a ľanu v sebe spájajú klobúky vyrobené zo zmesi týchto tkanín.

Ľanové a bavlnené klobúky sú nenáročné na údržbu, stačí ich po použití oprať v práčke (teplota 40 °C), vlnené klobúky sú určené len na ručné pranie. Cenovo najdostupnejšie sú klobúky do sauny vyrobené z bavlny, ktoré je možné kúpiť už okolo 8 eur. Ľanové a plstené čiapky do sauny patria medzi drahšie.

Okrem primárnej zdravotnej funkcie dnes plnia pokrývky hlavy do sauny aj estetickú. Vyrábajú sa preto v rôznych dizajnoch, ktoré umožnia nositeľovi podčiarknuť jeho osobnosť. Na výber sú elegantné klobúky do sauny pre skutočné dámy, aj hravé veselé klobúky ako stvorené pre vtipálkov. Dostupné sú vo veľkosti pre deti, ženy aj mužov.

Vďaka svojim vlastnostiam – ochrane pred teplom a originálnemu dizajnu, sú klobúky do sauny ako stvorené na doplnenie saunových rituálov. Počas saunového rituálu je často kapacita sauny hranične naplnená a návštevníci môžu mať problém vydržať v saune počas celého rituálu. Práve klobúky im pomôžu vydržať dlhšie v horúcom prostredí aj napriek sedeniu a vyššej obsadenosti sauny, a navyše zvládnu aj tematicky doplniť saunový rituál.

Všetky klobúky je možné rozšíriť o logo či inak personalizovat. S klobúkmi do sauny získate originálne saunové doplnky, ktoré zvýšia atraktivitu vašej sauny aj komfort návštevníkov.

Aj uterák a plachta už majú svoju alternatívu

Kilt môžeme opísať ako nejakú zásteru, ktorej hlavnou úlohou je nahradiť bežne používanú plachtu do sauny. Na rozdiel od plachty pôsobí o niečo elegantnejšie a vďaka sťahovacej gume a suchému zipsu sa jednoducho zapína. Poteší tak všetkých tých, ktorí nemotorne bojujú s veľkou plachtou a boja sa, že ju stratia.

Kým plachty zvyčajne ponúkajú jednu veľkosť, s ktorou sa musia popasovať dámy, páni aj deti, kilty sa vyrábajú v rôznych verziách pre všetky uvedené kategórie. Vďaka kiltu sa tak návštevníci sauny môžu cítiť omnoho príjemnejšie. Využiť ho môžu aj k zabaleniu tela po sprche alebo kúpeli, nakoľko dobre absorbuje vlhkosť. Aj pri použití kiltu do sauny ale z hygienických dôvodov netreba zabúdať na podloženie celého tela na saunových laviciach.

Kilty sa vyrábajú z čisto prírodných materiálov – 100 % ľan, 100 % bavlna alebo ich zmes. Vďaka použitým materiálom sú ľahké a príjemné na dotyk. Ľanové kilty majú aj antialergické a antiseptické účinky, vďaka čomu sú vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou.

Dostupné sú rôzne dizajny od elegantných až po vtipné. Možno ich doladiť aj s čiapkou do sauny a vytvoriť tak originálny módny a zároveň ochranný set do sauny. Cena kiltov začína približne na 20 eurách.

Saunovaniu a prírodnej kozmetike sa venujeme už takmer 15 rokov

Náš e-shop sa zameriava na ponuku špeciálneho wellness sortimentu už od roku 2009. Naším hlavným cieľom je priniesť prostredníctvom kozmetických a textilných produktov do domácností, wellness a saunových centier nádych baltických krajín.

V ponuke nášho obchodu nájdete produkty, ktoré spríjemnia pobyt v saune aj prírodnú kozmetiku, masážne oleje či ďalší wellness sortiment. Sortiment je určený pre profesionálov aj pre bežných ľudí. Všetky produkty je možné personalizovať a doplniť o logo zákazníka.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.