Doplnky pre vytvorenie ideálnych podmienok v saune

Teplomer, vlhkomer a presýpacie hodiny sú základné doplnky do sauny. Sledovanie správnej teploty a vlhkosti je dôležité, aby ste v saune zabezpečili ideálne prostredie a z pobytu v konkrétnom type sauny vyťažili čo najväčšie benefity. 

Nájdete ich v rôznych prevedeniach, a preto môžu byť aj skvelým dizajnovým doplnkom, ktorý zároveň doplní interiér sauny. 

Minimálne jedny presýpacie hodiny zavesené na stene vám pomôžu sledovať ideálny čas pobytu v saune. Najčastejšie sú nastavené na 15 minút. Majú skôr informačný charakter pre návštevníkov, mnohí sa riadia pocitom a znášajú teplotu v saune rozdielne. 

doplnky-do-sauny

Praktické drevené doplnky 

Drevených doplnkov sa nemusíte báť dotknúť aj v saunách s vysokou teplotou, pretože sa tak ľahko neprehrejú. 

Vedro a naberačku na vodu najčastejšie nájdete v suchých saunách, kde je nízka vlhkosť. Teplotu a vlhkosť môžete regulovať práve oblievaním horúcich kameňov. O chvíľu, pocítite ako teplota začína stúpať. 


Podhlavník do sauny oceníte, ak sa radi saunujete v ľahu. S podopretou hlavou sa budete cítiť komfortnejšie. Drevená guľa vám uľahčí výrobu ľadový gúľ, ktoré s pár kvapkami esenciálneho oleja krásne prevoňajú saunu.

dplnky-do-sauny

Urobte si zo saunovania vlastný rituál 

Aromaterapeutické oleje a saunová kozmetika pozdvihnú obyčajné saunovanie na ešte vyšší level. Dokonalý aromaterapeutický zážitok na regeneráciu tela aj duše vám počas saunovania vytvoria rôzne esenciálne oleje, ako napríklad mäta na lepšie dýchanie, sušené bylinky, napr. kamilka na upokojenie a mnoho ďalších. 

Saunovaním sa pokožka pekne prehreje, otvoria sa póry, čo môžete využiť na ošetrenie peelingom s obsahom solí alebo masážnym medom. Telové peelingy zanechajú vašu pokožku jemnú, zregenerovanú a pomôžu odstrániť odumreté časti. Alternatívou peelingu je masážna rukavica. 

doplnky-do-sauny

Textilné doplnky do sauny

Hygiena v saune je kľúčová, nielen vo wellness centrách, ale aj v domácej saune. Textil do sauny je neoddeliteľnou súčasťou saunovania. Základom pohodlia je župan, uterák, kilt alebo plachta do sauny, bez ktorej sa určite nezaobídete. 

Vyberajte si najmä kvalitné materiály príjemné na dotyk, ktoré zabezpečia komfort pri saunovaní. Určite sa vyvarujte plavkám - tie do sauny určite nepatria.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov