Teplota na teplomery sa v posledných rokoch aj v našich končinách nemá problém vyšplhať nad 35 °C. Takéto letné horúčavy síce privítame počas letnej dovolenky, no počas bežných dní sú pre väčšinu ľudí extrémne náročné. Pripravili sme pre vás 4 tipy ako zvládnuť horúčavy a chrániť sa pred teplom.

1.   Opaľovať sa a doplniť zásoby vitamínu D sa dá aj zdravo 

Opaľovanie patrí medzi obľúbené letné činnosti prevažne medzi ženami. Odmenou je snedá pokožka a zvýšenie hladiny vitamínu D. No napriek týmto benefitom to s opaľovaním rozhodne netreba prehánať a platí tu stará ľudová múdrosť – menej je viac.

Správnou cestou k pekne opálenej pokožke je pravidelné krátke slnenie a zodpovedná starostlivosť o pokožku pred aj po opaľovaní. Zabudnúť na opaľovanie by ste mali v čase, kedy je slnko najsilnejšie (medzi 11 a 15 hodinou), počas extrémnych horúčav aj dlhšie.

Pokožku na opaľovanie pripravte už v predstihu a doprajte jej počas večerného kúpeľa ošetrenie s kokosovým peelingom. Tento peeeling vám pomôže odstrániť odumreté bunky a pripraviť pokožku na slnenie. Následne natrite pokožku kokosovým masážnym olejom. Vďaka tomuto oleju sa pokožka opáli omnoho rýchlejšie, než bez neho, pričom však poškodenie pokožky slnečným žiarením je až niekoľkonásobne nižšie.

Nikdy sa neopaľujte bez ochranného krému, pričom výber UV faktora prispôsobte typu svojej pokožky a intenzite slnka (vyšší ochranný faktor napríklad budete potrebovať na dovolenke pri mori). Po opaľovaní opäť ošetrite pokožku kokosovým masážnym olejom. Olej pomáha fixovať farbu opálenej pokožky. Zlatisté opálenie preto vydrží omnoho dlhšie.

2.   Teplé nápoje osviežia lepšie 

Hoci správny pitný režim je dôležitý počas celého roka, počas letných horúčav nadobúda ešte dôležitejšie miesto. V tomto období sa totiž naše telo omnoho viac potí a stráca tekutiny rýchlejšie. Dehydratácia, nedostatok tekutín v tele, sa následne môže prejaviť malátnosťou, únavou, točením hlavy či dokonca v závažných prípadoch aj kolapsom.

Určite ste už aj vy počuli odporúčane, že každý deň by sme mali prijať približne 2,5 l litra tekutín. Toto číslo je, samozrejme, len všeobecné a potrebný príjem tekutín sa líši od veku, hmotnosti, pohlavia či záťaže. Taktiež netreba zabudnúť aj na fakt, že do celkového množstva prijatých tekutín sa započítavajú aj tekuté jedlá.

No zároveň platí aj zásada nie je tekutina ako tekutina. A preto by náš pitný režim mala tvoriť najmä čistá voda, čaje a minerálky. Zaujímavý paradox predstavuje teplota nápoja. Hoci počas leta väčšina z nás siahne skôr po dobre vychladených nápojov, omnoho príjemnejšie osvieženie v tomto období prinášajú jemne teplé nápoje. Práva šálka dobrého letného čaju je jedným z najlepších tipov na letné osvieženie. Okrem osvieženia navyše prinesie ešte aj tieto benefity.

3.   Za svoju pokožku sa nemusíte hanbiť 

Celulitída, strie či rôzne kožné ochorenia vedia narobiť vrásky nejednej žene. No skrývanie svojej pokožky a nosenie dlhého oblečenia aj počas letných horúčav nie je zrovna najšťastnejším riešením tohto problému. Omnoho lepšie spravíte, ak sa zameriate na správnu starostlivosť o pokožku a zároveň sa zmierite s malými nedokonalosťami, ktoré nie je možné odstrániť. Nejakú tú malú chybičku krásy má každá žena, dôležité je vedieť ju nosiť s rešpektom k samej k sebe.

V boji s celulitídou a striami vám pomôže zázvorový olej alebo  masážny olej Stop Celulitíde. Oba oleje sú špeciálne navrhnuté tak, aby pomohli zlepšiť celkový vzhľad pokožky. Jedinečné zložky ako je červená paprika, čierne korenie, škorica, koreň zázvoru a žihľava  pomáhajú zlepšiť prekrvenie pokožky a zvyšujú jej pružnosť. V kombinácii s peelingom proti celulitíde, predstavujú tieto masážne oleje neoceniteľné trio, ktoré vám pomôže výrazne zlepšiť kvalitu pokožky.

4.   Prírodné materiály pomáhajú zmierniť potenie

Potenie je proces, vďaka ktorému si naše telo reguluje teplotu. V čase letných horúčav sa preto logicky všetci potíme o niečo viac a s nadmerným potením bojujú aj tí z nás, ktorí inak tento problém vôbec nepoznajú.

Azda najznámejším prostriedkom v boji proti neželanému poteniu je používanie deodorantov a antiperspirantov. No k obmedzeniu nežiadúceho potenia počas letných horúčav si viete pomôcť aj ďalšími na prvý pohľad maličkosťami – výber správneho oblečenia a dostatočný pitný režim.

Určite ste si už aj sami všimli, že kým v jednom tričku sa idete doslova „uvariť“ v inom sa cítite príjemne aj počas omnoho vyšších teplôt. Hlavným dôvodom je použitý materiál, ale svoju úlohu zohráva aj strih a farba oblečenia.

V letných mesiacoch sa preto vyhnite oblečeniu so syntetických materiálov, ale uprednostnite skôr bavlnené, hodvábne a ľanové výrobky.

Výborným pomocníkom na zmiernenie potenia sú bylinky. Doprajte si denne napríklad šalviový čaj. Práve šalvia je už dlhé roky okrem iných svojich liečivých účinkov známa aj schopnosťou zmierniť potenia.  

Počas horúcich dní by nikto z nás nemal zabúdať na to, ako sa chrániť pred teplom. Leto je síce všeobecne považované za jedno z najkrajších období v roku a je akýmsi synonymom oddychu, spálená pokožka od slnka, kolaps z dehydratácie, či vlhké mapy na oblečení vedia túto pohodu rýchlo pokaziť. Nezabudnite sa preto počas letných horúčav chrániť , aby ste si mohli všetky letné aktivity vychutnať naozaj naplno.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov