Trápia vás bolesti svalov či celulitída? Vďaka maderoterapii sa môžete zbaviť týchto problémov. Prečítajte si nasledujúce riadky, objavte blahodarné účinky maderoterapie a získajte vďaka masáži krásne a zdravé telo.

Maderoterapia – Čo to je?

Maderoterapia je špeciálna masážna technika, ktorá využíva prírodné materiály, najmä drevo, na stimuláciu a liečbu tela. Táto technika vznikla v Kolumbii pred viac ako 100 rokmi. Jej názov je odvodený zo španielskeho slova madero, čo znamená drevo a zo slova terapia, čo znamená liečenie. Zjednodušene ju teda môžeme označiť ako je liečenie drevom.

Maderoterapia je nielen účinná masážna technika, ale taktiež sa považuje za jedinečný spôsob, ako harmonizovať telo a myseľ pomocou prírodných prvkov. Vychádza zo starovekých princípov založených na energii dreva, ktoré boli v minulosti využívané na liečbu a regeneráciu.

S akými nástrojmi sa maderoterapia vykonáva?

Pri maderoterapii sa používajú rôzne druhy anatomicky tvarovaných drevených valčekov, hrebene a iné tvary drevených nástrojov. Terapeut pracuje s týmito nástrojmi pomocou viacerých techník, ako sú krúživé pohyby, tlaky a ťahy.

Na čo sa maderoterapia zameriava?

Táto technika sa zameriava na zlepšenie krvného obehu, detoxikáciu organizmu, uvoľnenie svalového napätia, formovanie postavy, zmiernenie celulitídy a zlepšenie celkového vzhľadu pokožky. Okrem kozmetických výhod môže maderoterapia pomôcť pri zmierňovaní bolesti či stresu a podporiť relaxáciu.

Maderoterapia a jej účinky

Maderoterapia má široké spektrum účinkov na telo, ktoré pramenia z kombinácie masáže a stimulácie tkanív pomocou drevených nástrojov. Na čo sa technika zameriava, o tom ste si už prečítali. Teraz sa pozrieme bližšie na jednotlivé účinky maderoterapie:

  1. Zlepšenie krvného obehu: Maderoterapia zlepšuje krvný obeh, čo vedie k efektívnejšej distribúcii živín a kyslíka po celom tele. Tento proces taktiež pomáha pri odstraňovaní toxínov z organizmu.
  2. Uvoľnenie svalového napätia: Manipulácia drevenými nástrojmi po svaloch uvoľňuje napätie a zlepšuje flexibilitu svalov. To môže byť prospešné najmä pre ľudí trpiacich bolesťou chrbtice alebo stuhnutými svalmi.
  3. Formovanie postavy: Maderoterapia je účinným spôsobom na redukciu celulitídy a zlepšenie tónu pokožky. Opakovaná stimulácia pomocou drevených nástrojov podporuje lymfatický obeh a pomáha pri rozkladaní nahromadených tukových buniek.
  1. Zlepšenie vzhľadu pokožky: Masáž drevenými nástrojmi taktiež pomáha zlepšiť textúru a elasticitu pokožky. Tento proces prispieva k mladšiemu a zdravšiemu vzhľadu pokožky.
  2. Relaxácia a zmiernenie stresu: Maderoterapia má tiež relaxačné účinky na telo a myseľ. Masáž a tepelné vlastnosti dreva pomáhajú zmierniť stres a napätie, čo vedie k pocitu pohody a relaxácie.

Je dôležité poznamenať, že účinky maderoterapie sa môžu líšiť v závislosti od zdravotného stavu, pohlavia, veku a individuálnych potrieb každého človeka.

Domáca maderoterapia

Ak chcete maderoterapiu vyskúšať na vlastnej koži, môžete tak urobiť aj v pohodlí vášho domova. Domáca maderoterapia je pre vás dobrou voľbou aj v prípade, že sa necítite na odhaľovanie partií vášho tela počas terapie pred cudzím človekom. Na našom e-shope nájdete širokú škálu pomôcok na domácu maderoterapiu.

Kroky, ktoré by ste mali dodržať pri domácej maderoterapii

  1. Investujte do kvalitných nástrojov: Na trhu sú dostupné rôzne pomôcky na vykonávanie maderoterapie. Odporúčame vám naštudovať si o jednotlivých pomôckach a vybrať si tie správne podľa vašich požiadaviek. Z našej ponuky vám odporúčame vyskúšať masážny pás na maderoterapiu, ktorý je vhodný na masážne ošetrenie pása, bokov a ostatných problematických častí. Pravidelná masáž masážnym pásom na maderoterapiu pomáha spevniť pokožku, zmierniť bolesti a odstrániť prejavy celulitídy.
  2. Masážna technika: Pred vyskúšaním maderoterapie na vlastnom tele si naštudujte masážne techniky, vďaka ktorým môžete stimulovať tkanivá a zlepšiť váš krvný obeh. Na internete nájdete množstvo článkov a videí na túto tému.
  3. Pravidelnosť: Ako často vykonávať maderoterapiu? Ideálne 2 až 3 krát do týždňa, aby ste jej prvé účinky pocítili čo najskôr. Určte si interval, v ktorom budete pravidelne vykonávať domácu maderoterapiu.
  4. Koncentrácia na problematickú oblasť: Ak chcete s maderoterapiou začať kvôli konkrétnej partii vášho tela, popri masáži sa sústreďte na túto oblasť a všetky myšlienky orientujte k nej. Takouto formou bude pre vás masáž zároveň relaxom a oddychom pre vašu myseľ.

Je dôležité mať na pamäti, že domáca maderoterapia môže byť menej intenzívna a účinná ako terapia vykonávaná odborníkom. Pred začatím akéhokoľvek nového režimu starostlivosti o pleť alebo telo vám odporúčame konzultovať s lekárom alebo dermatológom, či je táto forma masáže pre vás vhodná.

Maderoterapia tváre

V pohodlí domova hravo zvládnete maderoterapiu tváre, ktorá je veľmi obľúbenou formou domácej maderoterapie. Zameriava na zlepšenie vzhľadu pleti a stimuláciu svalov tváre pomocou špeciálnych nástrojov. Táto technika ponúka široké spektrum výhod, ako sú:

  1. Zlepšenie obehového systému: Použitie drevených nástrojov na tvár stimuluje krvný obeh, čo zlepšuje dodávku kyslíka a živín do pokožky. To podporuje regeneráciu buniek a zlepšuje vzhľad a sviežosť pleti.
  2. Zníženie opuchov a kruhov pod očami: Maderoterapia pomáha zmierniť opuchy a tmavé kruhy pod očami tým, že stimuluje lymfatický obeh a odstraňuje nahromadenú tekutinu.
  3. Zlepšenie tónu pokožky: Manipulácia drevenými nástrojmi pomáha zlepšiť tón pokožky tým, že stimuluje produkciu kolagénu a elastínu. Pomáha zjemniť vrásky a jemné linky a vytvoriť prirodzený tón pleti.
  4. Relaxácia svalov tváre: Masáž maderoterapiou pomáha uvoľniť napätie vo svaloch tváre a relaxovať oblasti ako sú čelo, líca a čeľuste. Pomáha znížiť stres a napätie v tvári a taktiež napomáha k lepšiemu spánku.
  5. Podpora absorpcie produktov starostlivosti o pleť: Maderoterapia môže zvýšiť účinnosť produktov na starostlivosť o pleť tým, že stimuluje lepšiu absorpciu pokožky. To môže napomôcť maximalizovaniu účinkov vašej každodennej starostlivosti o pleť.

Maderoterapia tváre je jemná a príjemná terapia, ktorá môže byť účinným spôsobom na dosiahnutie zdravšej a žiarivejšej pleti bez invazívnych zákrokov. Je vhodná pre všetky typy pleti a môžete si ju prispôsobiť podľa vašich požiadaviek. Maderoterapiu tváre môžete vykonávať s niektorým z našich masážnych olejov na tvár, a tak si zabezpečíte ešte lepšie výsledky a intenzívnejší zážitok z masáže.

Maderoterapia nie je len terapia či masáž. Je to cesta k obnoveniu harmónie, zdravia a pohody vo vašom tele. Ak sme vás týmto článkom nalákali vyskúšať si jej účinky, pozrite si našu širokú ponuku nástrojov na domácu maderoterapiu. Prajeme vám veľa príjemných chvíľ pri relaxácii vášho tela a mysle pomocou blahodarných účinkov maderoterapie.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.