Extrakt do sauny Levanduľa 240 ml

Extrakt do sauny Levanduľa 240 ml

Levanduľový extrakt s eukalyptovým esenciálnym olejom, včelím medom, propolisom a jodizovanou soľou vhodný na použitie v bylinnej saune a kúpele.

Kvety levandule akumulujú 1,8 – 2,9 % silice, ktorej najdôležitejšími zložkami sú linaloylacetát, linalool, etán, kyselina maslová, valérová, kaprónová, ako aj kyslíkaté zlúčeniny – geraniol, citral, borneol, etyl mlieko ketón, amylalkohol a uhľovodíky. V surovine sa našli kvasnice, kumaríny, horčiny, furfural, kyselina ursolová, flavonoidy, kyselina askorbová, minerálne látky.

Levanduľa je známa nielen svojou omamnou vôňou, ale aj vynikajúcimi liečivými vlastnosťami - stimuluje krvný obeh, oslabuje bronchitídu, dýchavičnosť, zmierňuje následky prepracovanosti (bolesti hlavy, závraty, nespavosť, migréna).

Eukalyptový esenciálny olej je bohatý na aktívnu zložku cineol. Svieža, silná vôňa, pripomínajúca vôňu gáfru. Používa sa profylakticky proti prechladnutiu. Má antivírusové, antimikrobiálne, antiseptické vlastnosti. Vhodné pre kúpele, kúpele nôh, sauny a čistenie vzduchu v interiéri.

Vďaka svojmu chemickému zloženiu (sacharidy, bielkovinové látky, voda, organické kyseliny, minerálne látky, enzým) je med ideálny pre saunové procedúry. Možno ho aplikovať na tvár aj celé telo

Propolis (včelia smola) má žltú až tmavohnedú alebo dokonca zelenú farbu. Vôňa je charakteristická pre živicu, púčiky topoľa alebo borovice, med. Vo forme pary môže pomôcť pri chronickom kašli.

Zloženie jodizovanej soli - NaCl (97%), jodičnan draselný, Kl (30+/-10 mg/kg). Jód samotný je jedným z 15 prvkov potrebných pre ľudské telo. Má pozitívny vplyv na pamäťové procesy, je potrebný na udržanie normálnej funkcie štítnej žľazy a je potrebný na tvorbu hormónov. Hlavnou funkciou jodizovanej soli je kompenzovať nedostatok jódu v tele.

 

Pred použitím je potrebné extrakt pomocou fľaštičky dobre premiešať.

Použitie:

  • Sauna: Vo vedre do sauny zmiešajte asi 4 litre horúcej vody a 45-50 ml extraktu. Časť extraktu nalejte do samostatnej nádoby a po troškách nalejte na rozohriate kamene. Na nahriate kamene môžete položiť žiaruvzdornú nádobu s extraktom, aby bolo neustále cítiť príjemnú vôňu.
  • Kúpeľ: 45-50 ml extraktu nalejte do vody, v ktorej sa budete kúpať.
  • Kúpeľ rúk a nôh: Pripravte si vodu do kúpeľa, ktorej najlepšia teplota je 38 . Do vody nalejte 45 - 50 ml extraktu . Ponorte ruky Podobne postupujte aj pri kúpeli nôh.

Len na vonkajšie použitie. Nie je vhodné užívať jeden extrakt s tým istým esenciálnym olejom dlhodobo. Neriedený extrakt nepoužívajte priamo na pokožku, ani ho nelejte priamo na nahriate kamene. Zabráňte kontaktu neriedeného extraktu s očami. V prípade kontaktu vypláchnite oči vodou. Uchovávajte mimo dosahu detí. Pred použitím rastlinných extraktov sa odporúča skontrolovať alergickú citlivosť: naneste 2-3 kvapky extraktu na pokožku predlaktia. Ak pokožka po chvíli sčervenie alebo svrbí, tento extrakt nepoužívajte.

Tehotným ženám a ľuďom s rôznymi zdravotnými poruchami sa odporúča konzultovať užívanie extraktu s lekárom.

Žiadne recenzie

Mohlo by vás zaujať aj

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.