História peelingu siaha do antických dôb, keď ho používala už egyptská kráľovná Kleopatra, ktorá sa pravidelne kúpala v kyslom mlieku. Telový peeling nie je žiadna novinka, určite nejaký poznáte a už ste ho aj vyskúšali.

To, čo je už menej známe, sú všetky jeho pozitívne účinky. Peeling tváre alebo s jemnejším názvom – exfoliácia, patrí k súčasným trendom. Zbavujete sa tak starých kožných buniek, zjednocujete tón pleti a zlepšujete prekrvenie, pleť je pružnejšia a hladšia.

Slovo peeling v angličtine znamená „lúpať” a kozmetická metóda peelingov je založená na odlupovaní toho, čo by už na pokožke nemalo byť. Pomocou peelingu z nej môžeme odstrániť odumreté kožné bunky, suché šupinky, zmäkčiť ju, ale z nej aj odstrániť farebné nerovnosti či znížiť výskyt upchatých pórov.

Výhody telového peelingu:

  • Vaša pokožka bude na dotyk i pohľad hladšia.
  • Žiadne drsné lakte, kolená alebo členky.
  • Zbavíte sa vrstvy starých kožných buniek. Ich nedostatočné odlupovanie spôsobuje upchávanie pórov a ich následne zanesenie nečistotami alebo infekciami.
  • Minimalizujete výskyt upchatých pórov. Akné a rôzne kožné výsevy typické pre oblasť dekoltu, krku a chrbta sa výrazne zmiernia, až vymiznú.
  • Rýchlejšie sa zbavíte nerovnomerného opálenia, nevzhľadných pigmentových škvŕn, zjemnia sa aj škvrny objavujúce sa s vekom.
  • Prevencia pred zarastaním chĺpkov do koža, zmiernenie problémov pri zapálených korienkoch. Pred holením sa odporúča pokožku najskôr ošetriť peelingom. Očistená pokožka dokáže lepšie vstrebať hydratáciu a výživné látky z obľúbených krémov a telových mliek.

Telový peeling je jedným zo spôsobov ako podporiť prirodzenú detoxikáciu tela, keďže veľké množstvo toxínov a škodlivín sa von z tela dostáva cez najväčší orgán – cez kožu.

Aby ste peeling naniesli správne, nanášajte ho krúživými pohybmi od dlaní smerom k srdcu. Práve v tom tkvie tajomstvo správne prevedeného peelingu, ktorý bude mať na vašu pokožku tie najefektívnejšie účinky!

Začnite od chodidiel a postupujte hore smerom k stehnám po celom obvode nôh. Prejdite na brucho a krúživými pohybmi sa cez hrudník dostaňte až po kľúčne kosti. Na rade sú ruky – od prstov na rukách až po plecia po celom ich obvode Od zadku postupujte cez chrbát smerom k lopatkám

A na záver – dôkladne a zároveň jemne si peelingom očistite pokožku krku, oblasť deltového svalu na chrbte, tak ďaleko ako dočiahnete.

Ako používať peeling. 

Telový peeling

 

Related products

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.