Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml
Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml
Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml
Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml

Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml

Zmes rastlinných extraktov do sauny 240ml

Zmes bylinného saunového extraktu (borovicové púčiky, listy šalvie, škorica) s éterickým olejom z borievky, medom a jódovou soľou.

Správne vybraný extrakt rozjasní vašu náladu, dodá energiu a upokojí. Úplná, aj keď krátka relaxácia je účinným prostriedkom na posilnenie ochranných síl tela.

Účinky bylinných extraktov do kúpeľa sú komplexné: ovplyvňujú nielen naše telo, ale aj našu dušu prostredníctvom čuchu a pokožky.

Jednou z najlepších vlastností éterických olejov v extrakte je schopnosť čistiť vzduch, ktorý dýchame v saune a kúpeľni. Látky z rastlinných extraktov môžu pôsobiť ako antiseptiká, antibakteriálne osviežovače vzduchu.

Ich príjemná vôňa nielen vytvára dobrú náladu, ale pozitívne ovplyvňuje celé telo prostredníctvom dýchacieho systému

 

Esenciálny olej z borievky má silné antiseptické a protizápalové vlastnosti, používa sa pri liečbe rôznych prechladnutí a oslabenej imunity. Široko používaný v aromaterapii, počas saunovacích procedúr, na čistenie vzduchu v rôznych miestnostiach.

Zloženie jodidovanej soli je NaCl (97%), jodičnan draselný, Kl (30 +/- 10 mg / kg). Samotný jód je jedným z 15 základných prvkov v ľudskom tele. Pozitívne ovplyvňuje procesy pamäti potrebné na udržanie normálnej funkcie štítnej žľazy potrebnej na produkciu hormónov. Hlavnou funkciou jodidovanej soli je kompenzovať nedostatok jódu v tele.

Včelí med je špeciálny druh potravy, zdravé jedlo z kvetinového nektáru. Chemické zloženie medu sú sacharidy, bielkoviny, voda, organické kyseliny, minerály, enzýmy. Na saunové procedúry je med ako stvorený. Med je možné nanášať na tvár a celé telo. Umýva sa najskôr teplou vodou, potom studenou vodou. Bylinné extrakty s medom sa používajú na celotelové procedúry. Bylinné extrakty s medom používané v saunových rituáloch môžu zlepšiť metabolizmus a krvný obeh, podporiť vylučovanie tukov a potu. Pravidelné procedúry môžu uvoľniť stuhnuté a boľavé svaly, pomôcť zbaviť sa stresu a nespavosti, omladiť pokožku, poskytnúť jej hebkosť a zdravie. Najdôležitejším pravidlom konzumácie je umiernenosť a láska.

V aromaterapii môže byť použitá na zlepšenie psychických problémov.

Spôsob použitia: Pred použitím extraktu je nutné dobre pretrepať fľašu.

Zmiešajte 40 ml extraktu v 3-4l teplej vody (10ml na 1l vody). Časť extraktu následne pomaly lejte na horúce kamene. Tento spôsob je menej účinný. Vhodnejšie je naliať extrakt aj do misky alebo odparovača, ktoré položíte medzi horúce kamene. Bude cítiť neustále príjemnú vôňu. Do zmesi môžete namáčať aj vejániky – metlu do sauny. Neodporúča sa po použití extraktu umývať syntetickým mydlo.

Bezpečné manipulovanie

Nemiešajte z iným extraktom! Nepoužívajte neriedený výťažok priamo na kožu! Nelejte neriedený extrakt na horúce kamene! Vyhnite sa manipulácii z extraktom okolo očí. Pri zasiahnutí očí - vypláchnuť oči vodou. Udržujte mimo dosahu detí.

Pred použitím rastlinných extraktov  sa odporúča kontrolovať alergickú citlivosť: 2-3 kvapky extraktu natrieť na kožu predlaktia. Ak po nejakej dobe pokožka sčervená a svrbí, nepoužívajte tento extrakt.

Tehotné ženy a osoby z rôznymi zdravotnými problémami sa používanie extraktu neodporúča. Skúste sa pre použitím poradiť s vašim lekárom.

Kde sa môže použiť
sauna
Žiadne recenzie

Mohlo by vás zaujať aj

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov