Extrakt do sauny zo Šalvie s eukalyptom 240 ml

Extrakt do sauny zo Šalvie s eukalyptom 240 ml

Šalviový extrakt s esenciálnym eukalyptový olejom, medom a jodidovanou soľou

Šalvia má antibakteriálne, protizápalové, adstringentné vlastnosti, ktoré pomáhajú pri liečbe ochorení dýchacích ciest, zápaloch hrdla, čistí krv, zabraňuje vypadávanie vlasov, oživuje hlasivky, pomáha normalizovať látkovú výmenu tekutín v tele, podporuje hojenie rán. Vhodné pre liečbu reumatizmu, pri nadmernom potení, pri chorobách nervového systému. Má upokojujúci účinok. Šalviové listy zmierňujú kašeľ, pôsobia ako analgetikum, majú dezinfekčné účinky.

Liečivé vlastnosti šalvie:

  • má antiseptický a dezinfekčný účinok
  • podporuje hojenie rán
  • používa sa pri bolesti v krku 
  • používa sa v kozmetika
  • vhodná na rituálne kúpele

Šalvia je nie len krásna, ale je jedna z najčastejších rastlín, ktoré sa používajú pri rôznych rituáloch. 

 

Príjemná vôňa, nielen vytvára dobrú náladu, ale cez dýchací systém nás pozitívne ovplyvňuje. Ďalší spôsob, ako nám môže extrakt pomôcť je masáž. Dýchame bylinné zložky cez pokožku. Správne vybraný extrakt nám rozjasní dušu, dodá energiu a pokoj. 

Zloženie: Zloženie: 90% výťažok z listov šalvie, prírodný med, jodidovaná soľ a 10% eukalyptového éterického oleja.

Pred použitím extraktu je nutné dobre pretrepať fľašu.

 Kde sa môže použiť:  Extrakt sa môže použiť do sauny, na masáže. Je vhodný aj do kúpeľa – na močenie rúk a na kúpeľ nôh.

Sauna, Masáže

Sauna a masáže: zmiešajte 45-50ml extraktu v 4l horúcej vody. Časť extraktu následne pomaly lejte na horúce kamene. Vhodné je naliať extrakt aj do misky, ktorú položíte medzi horúce kamene. Bude cítiť neustále príjemnú vôňu. Do zmesi môžete namáčať aj vejániky – metlu do sauny. Metličku použite na masáž celého tela. Telo sa premasíruje, prevonia a vy sa dokonale zrelaxujete.

Kúpeľ na ruky a nohy

Pretrepte fľašku s extraktom. Zmiešajte 45-50ml extraktu v 4l horúcej vody (38 ° C). Ruky ponorte do kúpeľa a močte po dobu 10-15 min. Následne vložte ruky do studenej vody. Nohy si namočte do kúpeľa po dobu 20 min. V prípade, že voda ochladne, pridajte teplú vodu. Po kúpeli nohy očistite od stvrdnutej kože. Kúpeľ je vhodný pre ľudí, ktorí sú prechladnutý alebo majú problém s kŕčovými žilami. Med a soľ zjemní zatvrdnutú pokožku na nohách.

Bezpečné manipulovanie

Nemiešajte z iným extraktom! Nepoužívajte neriedený výťažok priamo na kožu! Nelejte neriedený extrakt na horúce kamene! Vyhnite sa manipulácii z extraktom okolo očí. Pri zasiahnutí očí - vypláchnuť oči vodou. Udržujte mimo dosahu detí.

Pred použitím rastlinných extraktov  sa odporúča kontrolovať alergickú citlivosť: 2-3 kvapky extraktu natrieť na kožu predlaktia. Ak po nejakej dobe pokožka sčervená a svrbí, nepoužívajte tento extrakt.

Tehotné ženy a osoby z rôznymi zdravotnými problémami sa používanie extraktu neodporúča. Skúste sa pre použitím poradiť s vašim lekárom.

Éterický oleje

Étericky oleje - olej je bezfarebná až svetlo žltá kvapalina, ktorá obsahuje značné množstvo zlúčenín, odvodených od rastlín listov, plodov, kvetov, drevín koreňov, kôry, dreva a živíc. Základné požiadavky na kvalitný olej (účinných látok a ďalších ukazovateľov) definujú globálne štandardy. Esenciálne oleje boli používané už od staroveku. Mnoho éterické oleje majú antiseptické, antivírusové vlastnosti, posilňuje imunitný systém. Oleje zabraňujú rastu a tvorbe mikroorganizmov, plesní. Majú upokojujúce účinky, pomáhajú telu uvoľniť sa, dodávajú energiu, zmierňuje stres, nervové napätie, depresie, zlepšuje náladu. Jedná sa o veľmi dôležitou zložkou pri kúpeľných procesoch. Oleje nám pomáhajú pri duševnom a fyzickom napätí. Používajú sa v parných kúpeľoch, saunách, čistia krv, zlepšujú náladu a dodávajú nám veľa pozitívnej energie.

Eukaliptový éterický olej (Oleum Eucalipti)
Eukalyptový olej je bohatý na účinné látky - cineol. Svieža, intenzívna vôňa, pripomínajúca gáfor. Eukalyptus je známy pre svoj vynikajúci vplyv na ochoreniach horných dýchacích ciest, pri nádche, zápale nosných dutín, bolestiach hlavy a dutín (prakticky pri všetkých príznakoch spojených s prechladnutím a chrípkou). Je to skvelé tonikum a pomáha očistiť myseľ od stresu alebo choroby. Odporúča sa pre zníženie ospalosti a melanchóle. Olej má antiseptické, anestetické a protizápalové účinky. Je vhodný do kúpeľa, dokonale čistí vzduch v miestnosti, alebo v saune.

Eukalyptový olej:

  • dáva silu, zlepšuje náladu
  • pôsobí proti únave, nespavosti

Eukalyptový esenciálny olej má liečivé účinky:

  •   znižuje reumatické bolesti 
  •   vplýva na ochorenie dýchacích ciest, astma
  •   čistí pokožku, lieči vredy
  •   chráni proti chrípke
  •   lieči zápal močových ciest

Med je špeciálny typ produktov od včiel z nektáru kvetov. Chemické zloženie medu - sacharidy, proteínový materiál, voda, organické kyseliny, minerálne látky, enzýmy. Med je ideálny pre saunovanie a pri kúpeľových procedúrach. Med môže byť aplikovaný na tvár a telo. Následne ho umyjete najprv teplou a potom studenou vodou. Pri použití bylinných extraktov s medom sa zlepší metabolizmus a krvný obeh, odstráni sa odumretá koža. Pravidelná masáž uvoľňuje stuhnuté a boľavé svaly, pomáha znižovať stres a nespavosť, omladzuje pokožku, poskytuje mäkkosť a wellness. 


Propolis (propolis)
Propolis je žltej až tmavo hnedej alebo dokonca zelené farby. Propolis  je zmesou živíc, vosku, éterických olejov a ďalších biologicky aktívnych prírodných látok. Propolis nie je citlivý na vysoké teploty. Má veľmi teplé a extrakčné sily, odstrániť kašeľ a svrbenie. Pôsobí anesteticky – tlmí bolesť, zlepšuje imunitu, povzbudzuje imunologický systém organizmu, podporuje hojenie rán a pôsobí protizápalovo, tlmí účinky škodlivého žiarenia na organizmus, ničí a spomaľuje rast baktérií, vírusov a plesní, znižuje opuchy. Hippokrates, otec medicíny používal propolis na vonkajšie a vnútorné rany a vredy. Propolis obsahuje makro a stopové prvky, minerály a vitamíny, Mn - mangán, zinok - Zn, Ni - nikel, Čo -kobaltas, Ca - vápnik, Cd - kadmium, Si - kremík Al - hliník, Ag - strieborné, BA - Bari pb - olovo, V - meď, Cr - chróm, So - selén a ďalšie. Vitamíny, ktoré obsahuje propolis: A, B1, B2, B6, C a E. Obsahuje aj kyselinu nikotínovú a kyselinu pantoténovú. Propolis je bohatý na aminokyseliny: valín, leucín, prolín, fenylalanín, triftofanas, metionín, glycín, serín, atď. Propolis má široké spektrum využitia. 
Má anestetické, antivírusové, protizápalové, antitoxické, antimikrobiálne, baktericídne, antimykárne  a dematoplastické účinky.

Šalvia (Salvia officinalis L.et Salvia sclarea L)
Šalvia (Salvia folium). V listoch sa hromadí až do 2,5% esenciálneho oleja. Obsahujú bicyklické terpény, tricyklické seskviterpeny cedreno, fermentácia, triterpenické,kyseliny, flavonoidy, fenolkarboninių kyseliny, vitamín C, karotenoidy, vitamín B, kyselinu nikotínovú, minerály fytoncídov.

 

Kde sa môže použiť
sauna
Žiadne recenzie

Mohlo by vás zaujať aj

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov