Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml
Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml
Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml
Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml

Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml

Extrakt do sauny Nechtík s eukalyptom 240 ml

Príjemná eukalyptová vôňa dodá vášmu saunovaniu pocit sviežosti a relaxu.

Extrakt do sauny obsahuje výťažok z nechtíka lekárskeho, rebríčka. Obsahuje  éterický olej z eukalyptu, nové korenie, včelí med, himalájsku a jodizovanoú soľou

Výťažok z nechtíka a rebríčka používaný v saune podporuje potenie, obnovuje stratené sily, osviežuje.

V ľudovom liečiteľstve sa na potlačenie zápalu a na zmiernenie prechladnutia (kašeľ) používajú prípravky z nechtíka, rebríčka a nového korenia. Môžu tiež pôsobiť upokojujúco a znižovať vzrušenie.

 

Eukalyptový éterický olej je bohatý na účinnú látku - cineol. Svieža, silná aróma, ktorá pripomína gáfor. Používa sa na prevenciu prechladnutia. Má antivírusové, antimikrobiálne a antiseptické vlastnosti. Vhodný do kúpeľov, kúpeľov na nohy, sauny a na čistenie vzduchu v interiéroch.

Najdôležitejšie zložky nového korenia (Pimenta dioica) sú eugenol, karyofylén, cineol a felandren. Vôňa voňavého korenia pripomína škoricu, muškátový oriešok a klinčeky.

Včelí med je špeciálny druh potravy, zdravé jedlo z kvetinového nektáru. Chemické zloženie medu je sacharidy, bielkoviny, voda, organické kyseliny, minerály, enzýmy. Na saunové procedúry je med ako stvorený. Med je možné nanášať na tvár a celé telo. Umýva sa najskôr teplou vodou, potom studenou vodou. Bylinné extrakty s medom sa používajú na celotelové procedúry. Bylinné extrakty s medom používané v saunových rituáloch môžu zlepšiť metabolizmus a krvný obeh, podporiť vylučovanie tukov a potu. Pravidelné procedúry môžu uvoľniť stuhnuté a boľavé svaly, pomôcť zbaviť sa stresu a nespavosti, omladiť pokožku, poskytnúť jej hebkosť a zdravie. Najdôležitejším pravidlom konzumácie je umiernenosť a láska.

Himalájska soľ je prírodná, surová a chemicky nerafinovaná soľ. Himalájska soľ je bohatá na draslík a málo sodíka, takže nie je škodlivá pre ľudské zdravie. Reguluje krvný tlak, odstraňuje toxíny, reguluje bunkové pH a vodu v tele, posilňuje kosti a dýchací systém, zlepšuje spánok, dodáva energiu a omladzuje. Znečistenie himalájskou soľou je menej ako 1%. Je čistý ako krištáľ a zachováva si svoju mimoriadnu chuť a energiu, najbohatší na prírodné prvky. Himalájsky soľný kúpeľ - detoxikuje, omladzuje, uvoľňuje, silne zvlhčuje pokožku, priaznivo ovplyvňuje kožné problémy - dermatitídu, svrbenie.

Zloženie jodidovanej soli je NaCl (97%), jodičnan draselný, Kl (30 +/- 10 mg / kg). Samotný jód je jedným z 15 základných prvkov v ľudskom tele. Pozitívne ovplyvňuje procesy pamäti potrebné na udržanie normálnej funkcie štítnej žľazy potrebnej na produkciu hormónov. Hlavnou funkciou jodidovanej soli je kompenzovať nedostatok jódu v tele.

V ľudovom liečiteľstve sa na potlačenie zápalu a na zmiernenie prechladnutia (kašeľ) používajú prípravky z nechtíka, rebríčka a nového korenia. Môžu tiež pôsobiť upokojujúco a znižovať vzrušenie.

Spôsob použitia: Pred použitím extraktu je nutné dobre pretrepať fľašu.

Zmiešajte 40 ml extraktu v 3-4l teplej vody (10ml na 1l vody). Časť extraktu následne pomaly lejte na horúce kamene. Tento spôsob je menej účinný. Vhodnejšie je naliať extrakt aj do misky alebo odparovača, ktoré položíte medzi horúce kamene. Bude cítiť neustále príjemnú vôňu. Do zmesi môžete namáčať aj vejániky – metlu do sauny. Neodporúča sa po použití extraktu umývať syntetickým mydlo.

Bezpečné manipulovanie

Nemiešajte z iným extraktom! Nepoužívajte neriedený výťažok priamo na kožu! Nelejte neriedený extrakt na horúce kamene! Vyhnite sa manipulácii z extraktom okolo očí. Pri zasiahnutí očí - vypláchnuť oči vodou. Udržujte mimo dosahu detí.

Pred použitím rastlinných extraktov  sa odporúča kontrolovať alergickú citlivosť: 2-3 kvapky extraktu natrieť na kožu predlaktia. Ak po nejakej dobe pokožka sčervená a svrbí, nepoužívajte tento extrakt.

Tehotné ženy a osoby z rôznymi zdravotnými problémami sa používanie extraktu neodporúča. Skúste sa pre použitím poradiť s vašim lekárom.

Kde sa môže použiť
sauna, masáž, kúpeľ
Žiadne recenzie

Mohlo by vás zaujať aj

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.