V čom spočíva čaro brezy?

Ten kto pozná naše výrobky vie, že veľmi často sa pri výrobe používa breza a púčiky brezy.

Dnes si poviem bližšie o breze - malom zázraku v prírode. Breza je krásny zdravý a živý strom prakticky bez všetkých parazitov. To je dôvod, prečo sa brezové listy a púčiky bežne používajú na výrobu liekov a v kozmetike. 

Brezové listy obsahujú vlákninu, množstvo vitamínov, silice, minerálne látky, triesloviny.

V brezových púčikoch je veľmi veľa vitamínov a sústreďuje sa tu všetka sila stromu. 

Účinky brezy už poznali naše staré mami. Breza regeneruje a omladzuje pokožku. Brezové lístie má čistiace účinky. Póry na pokožke sa otvoria a dokonale prečistia. Breza sa často používa aj na detoxikáciu organizmu. Buď sa pije čaj, robia sa blahodárne zábaly alebo kúpele.

Kde všade nájdete výťažky z brezy a ako ich použiť? 

Na vlasy:

  • Odstraňuje lupiny.
  • Brezové púčiky odstraňujú svrbenie pokožky.
  • Dezinfikuje a čistí pokožku.
  • Na regeneráciu vlasu a vlasovej pokožky.

Ideálne je používať odvar z brezy a urobiť si vlasový zábal alebo použiť tinktúru Rastlinný výťažok na posilnenie vlasov

Do kúpeľa a na obklady na močenie unavených nôh:

  • Pre prípravu preventívnych posilňujúcich kúpeľov (lupienka, atopický ekzém)
  • K príprave kúpeľa pre unavené a boľavé ruky a nohy. 
  • Obklady: ak je koža u detí a dospelých poškodená
  • Prevencia a liečenie Dny, bolesti kĺbov alebo svalov

Prírodný bylinný extrakt z brezyPre deti do kúpeľaNa unavené nohy

Na vyčistenie organizmu sa odporúča piť čaj. Na vonkajšiu očistu je vhodný telový peeling s obsahom brezy.  Listy brezy čistia, regenerujú, dezinfikujú a zjemňujú kožu a zlepšujú krvný obeh. Bližšie o telovom peelingu: tu

Do sauny:

V saune a počas saunovanie je vhodné použiť brezovú metlu a esencie, ktoré obsahujú brezové púčiky.

Brezová metlička sa používa k ošľahávaniu celého tela. Je vhodná do wellness k typickým saunovým rituálom. Listy brezového prútia sú veľmi mäkké, ľahko sa kĺžu po tele počas naparovania a preto sú vhodné takmer pre každého.

Brezová metlička pomáha s bolesťami kĺbov, svalov, podporuje hojenie rán a má upokojujúci účinok. Pomáha  na  priedušky a uvoľňuje hlien. Listy sú bohaté na vitamín C, triesloviny, éterické oleje. Má pozitívny vplyv na vlasy. Metlička vám krásne prevonia celú saunu.

A ešte jeden typ: Pili ste už brezovú vodu?

V pobaltských krajinách, v Litve. Rusku, Bielorusku a na Ukrajine je tradícia zbierania miazgy stále živá. Na Slovensku menej známe, ale už odskúšaná.

Miazga, tzv. brezová voda je číra tekutina a vyzerá ako voda. Zbiera sa v marci. Vtedy má strom veľa vody, pretože je vlhká pôda.

Vodu treba uskladniť v sklenenej fľaške, demižóne a nechať na chladnom mieste. Vo vode prebieha proces kvasenie, tak voda môže byť kyslejšia - to však neznamená, že voda je pokazená. Do vody môžete pridať hrozienka, kvások (urýchlite proces kvasenia). Piť môžete v neobmedzenom množstve. 

Brezová voda a účinky: detoxikuje organizmus, omladzuje, regeneruje telo. V alternatívnej medicíne sa používa na ochorenie pľúc, obličiek, reumatizmu, dnu, vypadávenie vlasov, pôsobí aj proti rakovine.

Brezu nájdeme všade okolo nás. Je to krásny vysoký strom, ktorý nám dáva veľa energie a zdravia. treba vyskúšať a potom nám dajte vedieť akú ste mali skúsenosť.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov