Masážny olej dokáže zázraky s vaším telom i mysľou

Dobrá masáž s kvalitným masážnym olejom je odmena, ktorá nielen uvoľní celé telo, ale esenciálne oleje vplývajú svojou vôňou aj na zrelaxovanie rozvíreného toku myšlienok. Aké účinky majú masážne oleje a ako si vybrať ten správny pre vás?

Olejová masáž je balzam

Olejová masáž sa často používa v ajurvéde. Nazýva sa Abhyanga a používajú sa pri nej rôzne bylinné zmeny a kvalitné prírodné masážne oleje. Nemusíte však chodiť na profesionálnu masáž a účinky masážnych olejov si môžete dopriať aj sami doma.

 

Vaše telo poteší mnohými pozitívnymi účinkami:

  • podporuje prekrvenie pokožky, zlepšuje funkčnosť svalov, uľaví od bolesti a opuchov,
  • podporí tok lymfy, ktorá odvádza z tela toxíny,
  • pri masírovaní tváre a krku budete mať jemnejšiu, žiarivejšiu pleť, najmä pri suchej pleti ju prírodný masážny olej vyživí a hydratuje,
  • vône z oleja sú príjemne relaxačné, pomôžu vám upokojiť nervový systém a lepšie zaspať,
  • získate celkový pocit ľahkosti a vitality.

Ako si vybrať masážny olej?

Pri výbere masážneho oleja by ste mali dbať na kvalitu zloženia. Základnou zložkou je esenciálny olej, vďaka ktorému si môžete pri masáži užiť spomínané benefity. Esenciálne oleje sa získavajú destiláciou alebo lisovaním z rastlín a vďaka svojmu čistému pôvodu majú široké využitie v medicíne, prírodnom liečiteľstve alebo v kozmetike.

 

Masážne oleje Verana majú čisto prírodné zloženie, ktoré kombinuje liečivé účinky esenciálnych olejov.

 

Skôr, ako sa pustíte do výberu, premyslite si, na aký problém budete olej využívať. Chcete si dopriať relaxačnú masáž a vyživiť pokožku alebo chcete olej používať ako súčasť starostlivosti o pleť?

Masážne oleje na relaxáciu a domácu aromaterapiu

Po ťažkom dni dobre padne stimulovanie nervovej sústavy príjemnou vôňou. Na relaxačnú masáž a aromaterapiu odporúčame siahnuť po oleji z levandule, citróna, pomaranča, ruže, grapefruitu alebo mandarinky.

Oleje na regeneráciu organizmu

Na fyzickú únavu, bolesti svalov a kĺbov výborne pôsobí eukalyptus a rozmarín. Používajte ich po záťaži, pretože majú osviežujúci efekt a dodávajú energiu.

 

Masážne oleje proti celulítide

Najmä v prvých štádiách celulitídy je masáž s prírodným olejom skvelou starostlivosťou o pokožku, pretože podporuje prekrvenie, tok lymfy a spevňuje. Odporúčame siahnuť po masážnych olejoch z čerešne, pomaranča, citróna, zázvoru, grapefruitu, zeleného čaju, mäty, borovice alebo mandarinky.

Oleje s omladzujúcimi účinkami

Vitamíny v esenciálnych olejoch podporujú tvorbu kolagénu, spevňujú a vyživujú pleť. Pri správnej technike tvárovej masáže sa pleť prekrví a rozjasní.

 

Na tvárovú masáž proti starnutiu odporúčame olej z jantáru, harmančeka, čerešne, zázvoru, zeleného čaju, jazmínu, levandule, orgovánu, orchidei, lotosového kvetu, ylang ylang a rozmarínu.

 

Všetky spomenuté oleje sú zároveň výživné vďaka bohatému obsahu vitamínov, rastlinných bio aktívnych látok.

 

100 % prírodné masážne oleje značky Verana sú skvelé na domácu masáž aj pre profesionálnych masérov

Related products

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.