Došli vám nápady na romantické chvíle s partnerom? Pripravili sme pre vás tipy na romantický večer, ktoré vám pomôžu stráviť príjemné chvíle vo dvojici. A to aj bez toho, aby ste sa vydali mimo svojej domácnosti.

Spoločný kúpeľ – chvíle, ktoré vás rozohrejú 

Spoločný kúpeľ je jedným z najlepších nápadov na domáci romantický večer. Príjemné spoločné chvíle v zajatí bubliniek a vône vám doprajú dostatočný čas na rozhovor a uvoľnenie sa.

Vďaka relaxačnej atmosfére sa bude rozhovor vo vani viesť v úplne inom duchu, než bežný rozhovor, napríklad na gauči. Vôbec nemusíte počas kúpeľa preberať ťažké témy, to by ani nemalo byť jeho cieľom. No ak vaša komunikácia dlhodobo viazne a denne si s partnerom vymeníte len pár slov, aj keď prv ste sa dokázali rozprávať aj hodiny, spoločný kúpeľ bude výborným pomocníkom na spiatočnej ceste k dlhým rozhovorom.

Spoločný kúpeľ príjemne naladí a zrelaxuje telo aj myseľ

Zoberte si so sebou do kúpeľne aj voňavú soľ do kúpeľa, fľašu vína, pustite si príjemnú hudbu a stlmte svetlá. Docielite tak uvoľnenejšiu atmosféru a či kúpeľ skončí len pri príjemnom rozhovore je už len a len na vás dvoch.

Partnerská masáž – zrelaxuje aj príjemne naladí

Každodenný stres je jedným z najväčších zabijakov romantiky. Vystresované telo a myseľ majú problém uvoľniť sa a vychutnať si okamihy s partnerom naozaj naplno. Jemná masáž nôh, chrbta alebo aj celého tela vášho partnera uvoľní a pomôže mu naladiť sa na spoločné chvíle.

Podľa výskumu Sayuri Naruse a doktora Marka Mossa z Northumbrijskej univerzity má partnerská masáž dokonca schopnosť zlepšiť vzťah. Títo vedci v rámci svojho výskumu skúmali 38 ľudí, ktorí absolvovali trojtýždňový masérsky kurz a navzájom sa s partnerom masírovali. Účastníci kurzu vypĺňali pred a po kurze dotazník zameraný na duševnú aj fyzickú pohodu a spokojnosť vo vzťahu.

Dotazníky ukázali, že pravidelná masáž ovplyvnila vnímanie stresu a spokojnosti. Zaujímavým faktom bolo, že výsledky boli rovnaké u partnera, ktorý masáž dával, aj u toho, ktorý masáž len prijímal. Tak prečo si nedopriať takéto chvíle aj so svojím partnerom?

Návod na partnerskú masáž je jednoduchý. Na to, aby ste dopriali partnerovi dokonalú masáž, totiž nemusíte byť profesionál. Stačí, ak sa naučíte pár správnych ťahov, ktoré doplníte masážnym olejom. Vďaka masážnemu oleju budú vaše ruky lepšie kĺzať po masírovanej pokožke a masáž bude omnoho príjemnejšia.

Masáž si môžete spestriť aj erotickým masážnym olejom, ktorý je vhodný aj na intímne miesta. Klasickú masáž na uvoľnenie vďaka nemu môžete postupne zmeniť na zmyselnú predohru, ktorá rozozvučí v partnerovi všetky bunky.

Erotické masážne oleje sú dostupné v rôznych vôňach od ovocnej klasiky až po vôňu rôznych miešaných nápojov. Je len na vás, či sa spoločne vyberiete na imaginárnu dovolenku do exotického raja, posedíte si pri talianskom Proccesu alebo oddýchnete pri sviežej mätovej vôni. Dôležité je, že tam budete len vy a váš partner.

Na detailoch záleží – romantiku navodí aj správna vôňa a osvetlenie

Romantický večer s partnerom môžete doma stráviť aj pri bežných činnostiach. Stačí len upraviť vašu bežnú rutinu. Ak napríklad pravidelne trávite spolu večer v obývacej izbe, vymeňte klasické svetlo za sviečku. Táto malá zmena v podobe tlmeného svetla a príjemnej vône premení bežný večer na príjemné posedenie aj bez toho, aby ste robili niečo iné, ako inokedy.

Okrem klasickej sviečky môžete vyskúšať aj masážnu sviečku, ktorá vám prinesie rovno dva v jednom. Postará sa o príjemnú atmosféru a zároveň jej horúci olej môžete hocikedy použiť aj na partnerskú masáž.

Sviečky hravo vyčaria romantickú atmosféru

Príjemnú zmenu v domácnosti prinesie aj aróma difúzer, v ktorom môžete striedať rôzne vône podľa nálady. Vône pôsobia na zmysly aj podvedome. Ak si napríklad doprajete s partnerom príjemný romantický večer pri niektorej vôni a iný deň ho po príchode z práce bude čakať domácnosť prevoňaná danou vôňou, jeho myseľ sa podvedome naladí na príjemné spoločné chvíle.  

Možností, ako si pripraviť romantický večer, je mnoho. Pretože romantický večer, to môžu byť aj len spoločné chvíle pri dlhom rozhovore, pohár vína pri tlmenom osvetlení, množstvo smiechu pri spoločenskej hre alebo lahodná večera pri sviečkach.

Podľa vedcov z Kalifornskej univerzity je práve romantika jedným z faktorov, ktorý prináša rozdiel medzi krátkodobými a dlhodobými vzťahmi. Kým v krátkodobých vzťahoch sa romantika vytráca pomerne rýchlo, partneri v dlhodobých, dobre fungujúcich vzťahoch, si vedia nájsť čas na romantické chvíle aj po rokoch.

Pre každého romantika a spoločná intimita znamená niečo iné. Dôležité je poznať svojho partnera a vedieť, čo ho príjemne naladí a pomôže mu zrelaxovať. Základ je ale vždy rovnaký - naladiť sa na spoločnú vlnu a naplno si užívať prítomnosť okamihu. A práve to najlepšie docielite vďaka hre na zmysly – výber správneho osvetlenia a vône je preto dôležitejší, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať. 

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.