Eukalyptus - strom života!

Eukalyptus je rýchlorastúci strom pôvodne pochádzajúci z Austrálie. Pestuje sa najmä pre listy, ktoré obsahujú eukalyptový olej.

Eukalyptový éterický olej sa vyrába zo stálezeleného sférického eukalyptu (Eucalyptus globulus Labill.) Olej sa vyrába destiláciou vodnej pary.

Eukalyptový éterický olej má veľmi intenzívnu, špecifickú vôňu gáfru.

Prispieva k uvoľneniu stuhnutého svalstva, podporuje relaxáciu a prekrvenie pokožky.

Zloženie masážneho oleja bolo vytvorené s cieľom skombinovať 5 druhov olejov  tak, aby sa oleje počas masáže vpíjali do pokožky postupne, aby zostala pokožka po masáži uvoľnená a regenerovaná bez pocitu mastnoty.

Základom masážneho oleje je mandľový olej ktorý pokožku zmäkčuje, zmierňuje jej podráždenie a napomáha spomaľovať jej starnutiu. Sladký mandľový olej stimuluje krvný obeh a účinne bojuje proti celulitíde. Má prírodné a hydratačné účinky. Olej je obohatený o vitamíny A, B1, B2, B6, E a nasýtené mastné kyseliny. Vďaka ľahkej absorpčnej vlastnostiolej robí pokožku hebkú a jemnú.

Olej z hroznových jadierok je unikátny pre udržanie vlhkosti pokožky. Hroznový olej je tiež označovaný ako „základný olej“. Je sladký a bez zápachu. Výťažky z hrozna sú bohaté na antioxidanty, ktoré pokožku chránia pred voľnými radikálmi, a teda účinne pôsobia proti predčasnému starnutiu. Olej z hroznových jadier obsahuje mastné kyseliny, ktoré sa rýchlo absorbujú do pokožky a udržiavajú jej vlhkosť.

Olej účinne reguluje pocit mastnoty, sťahuje, ale neuzatvára póry a napomáha rýchlej regenerácii pokožky. Pleť zostáva po použití svieža, žiarivá, hodvábna a vláčna

Olej z repky, ricínový a olivový olej vytvára tenký film na povrchu pokožky. Oleje chránia  kožu pred dehydratáciou a zmäkčujú ju. Koža sa stáva zvlhčená a pevná. Suchá koža je odstránená.

Eukalyptus je známy pre svoj vynikajúci vplyv pri ochoreniach horných dýchacích ciest, pri nádche, zápale nosných dutín, bolestiach hlavy a dutín (prakticky pri všetkých príznakoch spojených s prechladnutím a chrípkou). Je to skvelé tonikum a pomáha očistiť myseľ od stresu alebo choroby.

Odporúča sa pre zníženie ospalosti a melanchóle. Olej má antiseptické, anestetické a protizápalové účinky. Podporuje hojenie pokožky, odstraňuje zápalové ložiská na pokožke, urýchľuje regeneráciu poškodených oblastí pokožky,  zvlhčuje a vyživuje pokožku, robí ju hladkou a elastickou.

Masážny olej eukalyptus nájdete tu: Masážny olej

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.