Máte radi vôňu v saune? Aká je vhodná vôňa do sauny? Má zmysel mať vôňu v saune?

Ak sa sauna používa veľmi často, tak sa môžu v saune vyskytnúť baktérie. Esenciálne oleje slúžia ako dezinfekcia v saune, majú liečebné účinky a navyše majú príjemnú vôňu.

Sauna je určitý druh relaxu. V dnešnej dobe je to forma alternatívneho liečenie mnohých chorôb. Na Slovensku je sauna alebo wellness už súčasťou skoro každého rekreačného zariadenia, telocvične, školy a hotela.  

Esenciálny olej v suchej saune sa nesmie umiestniť priamo na horúce kamene. Pred použitím je nutné ho zriediť z vodou (voda nesmie byť studená, inak by mohlo prísť k poškodeniu vykurovacieho systému). Stačí pridať pár kvapiek do vedra s vodou a nalievať na kamene alebo naliať vodu do odparovača. Esenciálne oleje sú veľmi silné a účinné. 

V saune môžete použiť rôzne typy esenciálnych olejov. Výber záleží len na vás a vašej momentálnej nálade. Vyberať si môžete citrusové vône, vône lesa a ihličia, relaxačné vône.

BOROVICA

Esenciálny borovicový olej má strednú intenzívnu vôňu a vonia po lese. Esenciálny olej borovica má antiseptické vlastnosti (dezinfekčné vlastnosti). 

BORIEVKA

Esenciálny olej z borievky je má intenzívnu vôňu, vôňu ihličia. Silice z jalovca sa používajú pri výrobe kozmetických prípravkov. Esenciálny olej má antiseptické vlastnosti.

EUKALYPTUS

Eukalyptus je známy pre svoj vynikajúci vplyv na ochoreniach horných dýchacích ciest, pri nádche, zápale nosných dutín, bolestiach hlavy a dutín (prakticky pri všetkých príznakoch spojených s prechladnutím a chrípkou). Je to skvelé tonikum a pomáha očistiť myseľ od stresu alebo choroby.

Odporúča sa pre zníženie ospalosti a melanchóle. Olej má antiseptické, anestetické a protizápalové účinky. Eukalyptový olej je získavaný varením listov niektorých stromov Eucalyptus globulus a rastlín. Má silnú citrus arómu. 

CITRUS

Citrusový esenciálny olej je ideálny na prebudenie a vyčistenie celého tela. Esenciálny olej má intenzívnu ovocnú vôňu. Silice obsahujú limonén, ktorý má antiseptické účinky. Esenciálny olej Citrón je vynikajúci pre starostlivosti o pleť. Rozjasní pleť, vrásky, posilňuje nechty.

CÉDER

Olej má intenzívnu a stálu vôňu ihličnatého lesa. Esenciálny olej pôsobí antibakteriálne, pomáha pri prechladnutí, celulitíde, reumatických problémoch. Pôsobí aj na krčové žily. 

MäTA

Mätový esenciálny olej má špecifickú vôňu mentolu. Má osviežujúci účinok. Príjemne ochladí kožu.

LEVANDUĽA

Esenciálny levanduľový olej je vyrobený z levandule (Lavandula officinalis, Labiatae) z kvitnúce časti destilačnej metódou vodnej pary. Levanduľová silica je veľmi intenzívna, neobvyklá kvetinová vôňa. Levanduľový olej má jemnú, upokojujúcu vôňu a dodáva prostrediu motivačnú a relaxačnú arómu. Vôňa má upokojujúci účinok a je skvelý pomocník pri strese, budete mať lepší spánok, čo Vám pomôže získať späť radosť zo života, znižuje zmeny nálad.

V saune sa má relaxovať a pomocou esenciálnych olej si celý proces saunovania dokonale spríjemníte a zo sauny si urobíte malé kúpele.

Užite si relax! 

Ponuku esenciálnych olejov nájdete tu: Esenciálne oleje

Related products

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov