Na sebavedomí rozhodne nepridáva, najmä vtedy ak si musíte obliecť krátke šortky alebo si dať plavky, no celulitída je nekompromisná. Údaje hovoria, že postihuje 80 - 90 % žien a 10 % mužov.

Často sa objavuje vyjadrenie, že “celulitídu majú len ženy sa nadváhou”, no je len jeden z mýtov. Aspoň v niečom je “férová” a nevyberá si, či je žena s vyšportovanou postavou alebo nadváhou. Kľúčom je životospráva a stravovacie návyky, ktoré dokážu zlepšiť vzhľad celulitídy a zabrániť prechodu do vyššieho štádia.

Štádia celulitídy

Štádium celulitídy si vieme diagnostikovať pohľadom na rizikové partie, prípadne stlačením pokožky:

1.    štádium - na prvý pohľad celulitída nie je viditeľná, uvidíte ju len pri stlačení rizikových partií,

2.    štádium - celulitída je viditeľná, ale len na priamom svetle,

3.    štádium - celulitída je viditeľná bez ohľadu nato, aké svetlo svieti na inkriminovanú časť pokožky,

4.    štádium - už nie je len estetický problém, celulitída vám už spôsobuje aj zdravotné problémy a komplikácie - v tomto štádiu je potrebné vyhľadať už lekársku pomoc.

Za vznikom celulitídy je najčastejšie nezdravý životný štýl, zlý obehový systém, narušená látková výmena a zhoršuje ju aj fajčenie, či užívanie hormonálnej antikoncepcie.

celulitida

 

Ak spozorujeme celulitídu, väčšina z nás najskôr siahne po rôznych krémoch, keď lacnejšie nezaberajú, tak ich vymeníme za drahšie. Skúšame rôzne procedúry, ktoré nám zaručujú odstránenie celulitídy po niekoľkých sedeniach. Boj proti celulitíde však nie je šprint, ale beh na dlhé trate.

Čo môže pomôcť zlepšiť stav celulitídy?

 

Základné pravidlo v boji proti celulitíde je zdravý životný štýl s dostatkom pohybu, pravidelnou a účinnou starostlivosťou o telo, no zlepšenie si vyžaduje čas a trpezlivosť.

 

Používanie krémov môže byť nápomocné najmä v počiatočných fázach celulitídy, ale pamätajte na to, že starostlivosť by mala byť cielená a oleje a krémy, ktoré sa rozhodnete použiť, by mali obsahovať látky, ktoré podporujú prekrvenie pokožky. Proticelulitídne účinky má kofeín, citrusy vďaka vitamínu C, vitamín A vo forme retinolu alebo peptidy.

celulitida

Pri vyšších štádiách celulitídy už krémy nebudú stačiť pravidelnú domácu starostlivosť je potrebné podporiť masážami. Ručná alebo prístrojová lymfodrenáž prispievajú k prekrveniu pokožky, stimulujú lymfatický systém, a tým zabezpečujú zvýšenie pevnosti pokožky.

 

Krémy sú doplnková starostlivosť, treba si uvedomiť, že len ich samotné používanie vám celulitídu neodstránia. K zlepšeniu vzhľadu môžu pomôcť aj peelingy (napríklad so škoricou, kávou, chilli, zázvorom), alebo striedanie studenej a teplej sprchy na podporu prekrvenia.

 

Veľmi dôležitý faktor v boji proti celulitíde je najmä zdravá životospráva a vyvážená skladba potravín, ktoré si dáte na tanier. Netreba zabúdať ani na dostatok tekutín, v opačnom prípade hrozí zadržiavanie vody v tele a zhoršenie vzhľadu celulitídy. Vyhýbať by ste sa mali alkoholu, čiernej káve a namiesto toho dať prednosť čaju, neperlivej minerálke a nesladeným nápojom.

celulitida

Do životosprávy by ste mali zahrnúť aj pravidelný pohyb. Vyberajte si najmä aeróbne športy, ako sú napríklad rýchla chôdza, aerobik, tanec, jazda na bicykli.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov