História peelingu siaha do antických dôb, keď ho používala už egyptská kráľovná Kleopatra, ktorá sa pravidelne kúpala v kyslom mlieku. Telový peeling nie je žiadna novinka, určite nejaký poznáte a už ste ho aj vyskúšali.

 To, čo je už menej známe, sú všetky jeho pozitívne účinky. Peeling tváre alebo s jemnejším názvom – exfoliácia, patrí k súčasným trendom. Zbavujete sa tak starých kožných buniek, zjednocujete tón pleti a zlepšujete prekrvenie, pleť je pružnejšia a hladšia.

 Slovo peeling v angličtine znamená „lúpať” a kozmetická metóda peelingov je založená na odlupovaní toho, čo by už na pokožke nemalo byť. Pomocou peelingu z nej môžeme odstrániť odumreté kožné bunky, suché šupinky, zmäkčiť ju, ale z nej aj odstrániť farebné nerovnosti či znížiť výskyt upchatých pórov.

 Výhody telového peelingu:

Výhody telového peelingu:

  •          Vaša pokožka bude na dotyk i pohľad hladšia.
  •          Žiadne drsné lakte, kolená alebo členky.
  •          Zbavíte sa vrstvy starých kožných buniek. Ich nedostatočné odlupovanie spôsobuje upchávanie pórov a ich následne zanesenie nečistotami alebo infekciami. Minimalizujete výskyt upchatých pórov. Akné a rôzne kožné výsevy typické pre oblasť dekoltu, krku a chrbta sa výrazne zmiernia, až vymiznú.
  •          Rýchlejšie sa zbavíte nerovnomerného opálenia, nevzhľadných pigmentových škvŕn, zjemnia sa aj škvrny objavujúce sa s vekom.
  •          Prevencia pred zarastaním chĺpkov do koža, zmiernenie problémov pri zapálených korienkoch.
  •          Pred holením sa odporúča pokožku najskôr ošetriť peelingom. Očistená pokožka dokáže lepšie vstrebať hydratáciu a výživné látky z obľúbených krémov a telových mliek.
  •          Telový peeling je jedným zo spôsobov ako podporiť prirodzenú detoxikáciu tela, keďže veľké množstvo toxínov a škodlivín sa von z tela dostáva cez najväčší orgán – cez kožu.

 

Ako správne použiť peeling.

Aby ste peeling naniesli správne, nanášajte ho krúživímy pohybmi od dlaní smerom K SRDCU. Práve v tom tkvie tajomstvo správne prevedeného peelingu, ktorý bude mať na vašu pokožku tie najefektívnejšie účinky! Začnite od chodidiel a postupujte hore smerom k stehnám po celom obvode nôh. Prejdite na brucho a krúživými pohybmi sa cez hrudník dostaňte až po kľúčne kosti. Na rade sú ruky – od prstov na rukách až po plecia po celom ich obvode Od zadku postupujte cez chrbát smerom k lopatkám. A na záver – dôkladne a zároveň jemne si peelingom očistite pokožku krku, oblasť deltového svalu na chrbte, tak ďaleko ako dočiahnete.

 

Peeling je najlepšie aplikovať v sprche alebo v saune. Vtedy je vaša pokožka dokonale rozohriata a pripravená.

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov