Móda v saune.

Sauna je spojená s pocitom oddychu a relaxu. V dnešnej dobe si sauna spájame aj s oblečením. Konkrétne so saunovacími čiapkami a kiltami do sauny.

Čoraz viac ľudí si dopraje saunovanie a tiež kvalitné oblečenie, ktoré je vhodné do sauny. Sauna má tiež svoju módu – ženskú a pánsku. V saune je vhodné používať kilt do sauny (uterák do sauny) a klobúk do sauny.

Ako sa vybrať kilt a aký druh je vhodný do sauny?

Kilt do sauny by vás nemal tlačiť, mal by sa dokonale prispôsobiť telu. Kilty sa zapínajú na suchý zips a v zadnej časti majú gumu. Oproti uteráku, alebo plachte má výhodu, že ho neustále nemusíte naprávať. Kilt vám drží na tele.

Saunový uterák (kilt do sauny) môžete využiť aj v domácom prostredí, po sprche alebo kúpeli. Kilty majú praktické vrecko a majú svoj vlastný dizajn, ktorý je jednotný pre danú kolekciu. Ku každému kiltu si môžete vybrať klobúk v rovnakej farbe a kvalite. Výber kiltu záleží len na vás.

kilt-do-sauny kilt-do-saunyuterak-do-saunykilt-do-sauny

V ponuke sú bavlnené kilty, kilty z ľanu. Veľmi obľúbené sú kilty, ktoré obsahujú ľan aj bavlnu.

Bavlnené kilty sú najobľúbenejšie medzi ženami. Bavlnené kilty sú farebné, tak si žena môže vybrať z rôznych farieb (bordo, prírodná, marhuľová, biela). Bavlnené kilty sú kvalitné, mäkké, odolné voči praniu. Bavlnené vlákno dobre absorbuje vlhkosť, má antistatické vlastnosti.Treba však vždy dodržať pracie pokyny – hlavne treba vždy prať kilt so zapnutým suchým zipsom.

Obľúbené a kvalitné sú kilty zložené z ľanu a bavlny (40 % ľan, 60 % bavlny). Ľanové vlákno dokonale absorbuje vlhkosť, má antialergické a antiseptické vlastnosti, robí kožu kvalitnejšiu a neškodí jej. Tento druh kilty je na dotyk pevnejší a hrubší. U nás ho nájdete v prírodnej farba, s praktickým vreckom na ktorom je výšivka.

Poslednú kategóriu (veľmi obľúbenú u pánov) tvoria 100 % ľanové kilty. Kilty sú v prírodných farbách a vreckom. Tu rozlišujeme dva druhy: kilty ušité zo 100 % ľanovej látky a kilt ušité zo 100 % ľanovej látky tzv.vaflovej látky. 100 % ľanové kilty sú jemné (pripomínajú klasickú ľanovú plachtu), tenké a krásne sa prispôsobia ostave.

Vaflové ľanové kilty sú tvrdšie, pevnejšie a róbusnejšie na dotyk, sú trvácne a dokonale absorbujú vlhkosť.

Dĺžka kiltu býva rôzna. Dámske kilty sú prevažne šité v rovnakej dĺžke – podkolená. Pre pánov máme dve dĺžky: nad kolená a podkolená. 

Výber kilty, farba záleží už len na vás. Vždy si treba zvoliť to v čom sa budete cítiť čo najlepšie.

Krásny deň,

Viac nájdete tu: Kilty do sauny

Related products

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených produktov
Produkt pridaný na porovnanie.